Meunier kan voor wederopstanding van Club zorgen: Hij werd het meest gemist
De Cock over Meunier

Meunier kan voor wederopstanding van Club zorgen: "Hij werd het meest gemist"

06-05-2015 20:39

Club Brugge heeft afgelopen weekend dan wel een stevige dreun gekregen, maar de Bruggelingen zijn nog steeds in de race voor de titel. Het blauw-zwarte legioen wil komende zondag de leidersplek van Gent terug overnemen door te winnen van Anderlecht en daarvoor recupereert het Thomas Meunier, een goede zaak volgens De Cock.

De voormalige rechtsachter van Club Brugge vond de afwezigheid van Meunier enorm opvallend. "Silva deed het heel goed en ook op De fauw viel niets aan te merken, maar Meunier zorgt voor veel meer aanvallende impulsen. Plus, zijn overleg op het veld met anderen, de manier waarop hij naar binnen komt of met een passje een opening creëert. Samen met een fitte Vazquez werd hij het meest gemist", zegt hij.

Toch weet De Cock dat het misschien niet meteen van een leien dakje zal lopen. "Het is zondag zeven weken geleden dat hij nog een wedstrijd speelde. Zijn conditie is er wel maar zijn vorm? Hopelijk staat hij er direct, maar misschien mogen we er niet te veel van verwachten", aldus De Cock in Het Nieuwsblad.