'Het grootste talent dat Gent momenteel heeft rondlopen is een ballenjongen'
Jeugdscout over talent van Gent

'Het grootste talent dat Gent momenteel heeft rondlopen is een ballenjongen'

06-05-2015 20:07

Met Benito Raman en Hannes Van der Bruggen heeft AA Gent momenteel twee getalenteerde eigen opgeleide spelers in de kern rondlopen. De Buffalo's trachten meer in te zetten op eigen jeugd en hebben al een nieuw toptalent in de club rondlopen.

De 14-jarige Pierre Alphone Diedhiou, kortweg Glenn, moet het grootste talent van Gent zijn. Ook Club Brugge en Anderlecht hadden dat ingezien, vertelt jeugdscout Alain Van Renterghem. "Ik zag meteen dat er een type speler rondliep dat ik de laatste tien jaar niet meer had gezien", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Dit seizoen kon 'Glenn' zich helemaal in de kijker spelen met heel wat doelpunten. "Meer dan veertig doelpunten maken bij de elite, dat is geleden van de tijd van Benito Raman. Glenn is momenteel ook de snelste van alle jeugdspelers die we hebben. Snelheid is belangrijk in elitevoetbal."

"Bij elke thuiswedstrijd van de eerste ploeg is hij ballenjongen. Dat is typisch het profiel van een ambitieuze, getalenteerde voetballer die er wil komen. Die willen zo dicht mogelijk bij dat veld. Het gras ruiken. Glenn werkt keihard, maar is er ook één uit de duizend. Dat gaat hem ver brengen."