Officieel: Waasland-Beveren heeft nieuwe middenvelder al te pakken
Waasland-Beveren moest dit seizoen lang vechten tegen de degradatie

Officieel: Waasland-Beveren heeft nieuwe middenvelder al te pakken

06-05-2015 19:28

Waasland-Beveren heeft zijn huiswerk voor volgend seizoen bijna af. De Belgische laagvlieger versterkte zich woensdag namelijk met Thibault Moulin. De middenvelder tekende een contract van twee seizoenen op de Freethiel.

"Thibault Moulin (13-01-1990) is een box-to-boxspeler met een grote longinhoud. In eigen land wordt hij geprezen om zijn ‘volume de jeu’. Hij combineert fysieke kracht en gezonde vechtlust met technisch vermogen en een uitmuntende traptechniek. Moulin is een echte karakterspeler en een wezenlijke kwaliteitsinjectie voor onze kern. Zijn transfer moet gezien worden als een eerste in een reeks van nieuwe spelers die een meerwaarde moeten betekenen voor onze club en die de ploeg naar een hoger niveau moeten leiden, aangevuld met aanstormend talent van eigen bodem."

"De voorbije twee seizoenen was Thibault Moulin sterkhouder bij de Franse tweedeklasser Clermont Foot Auvergne 63, waar hij een aflopend contract had. Niemand verzamelde er in die periode meer speelminuten dan de 25-jarige Normandiër. De afgelopen maanden mocht Moulin een paar keer de kapiteinsband ombinden bij de ploeg van de vrouwelijke hoofdcoach Corinne Diacre. Als rechtsvoetige middenvelder wordt Moulin het vaakst als nummer zes of acht uitgespeeld, soms ook als aanvallende middenvelder. Enkele jaren geleden speelde hij nog enkele wedstrijden bij de Franse belofteploeg", klinkt het in een officieel statement.