Kogel is door de kerk: talent van Moeskroen kiest voor Belgische topclub
Anderlecht heeft er een nieuwe aanvaller bij

Kogel is door de kerk: talent van Moeskroen kiest voor Belgische topclub

06-05-2015 14:01

RSC Anderlecht heeft zich versterkt met Clément Petit. De jonge aanvaller maakte afgelopen seizoen furore bij de beloften van Moeskroen-Péruwelz, maar vanaf volgend jaar speelt bij voor de Belgische landskampioen. Woensdag werd hij eindelijk voorgesteld.

De transfer van Petit hing al een tijdje in de lucht, maar woensdag werd de jonge aanvaller dan ook officieel voorgesteld door paars-wit. "De beslissing om voor Anderlecht te kiezen was erg emotioneel. Moeskroen verlaten is niet makkelijk. Ik zal de mooie jaren in de jeugdopleiding nooit vergeten. Ik wil iedereen zonder uitzondering danken : mijn trainers, de begeleiders, de ploegafgevaardigden, de verzorgers, de vrijwilligers, de technische staf en al mijn vrienden van Moeskroen-Péruwelz."

"Ik ben ook Tonci Martic, Alain Denil, mijn familie, mijn ouders en mijn zusje Zoë erg erkentelijk. Ik vergeet ook mijn broertje Mathis niet die van hierboven op mij waakt. Tot slot wil ik Sporting Anderlecht bedanken voor deze uitzonderlijke kans om mij als jonge speler te ontwikkelen", aldus een tevreden Petit aan de officiële webstek van paars-wit.