Club denkt aan volgend seizoen: speelt opvolger van Simons in Schotland?
Boomlange middenvelder kan wel eens naar België komen

Club denkt aan volgend seizoen: speelt opvolger van Simons in Schotland?

05-05-2015 10:34

Club Brugge wil deze zomer een mooie slag slaan op de transfermarkt. Timmy Simons doet er een jaartje bij in Jan Breydel, maar toch weet blauw-zwart dat de aanvoerder niet eeuwig meegaat. Daarom wil het graag gaan shoppen bij Celtic, waar de Israeliër Nir Biton nog twee jaar contract heeft.

De 23-jarige Biton kwam twee seizoenen geleden over van het bescheiden MS Ashdod, een club uit de middenmoot van Israël. De 1,96m grote middenvelder zou volgens de Britse tabloids in de belangstelling staan van blauw-zwart. De interesse is op zich niet vreemd, want de makelaar van Biton is Dudu Dahan. Dahan heeft heel wat connecties in België en is onder andere ook de makelaar van Lior Refaelov (Club Brugge) en Rami Gershon (AA Gent). Zowat iedere Israeliër die de afgelopen jaren in België speelde kwam er door Dahan.

Volgens The Scottish Sun zou Club zelfs al een bod hebben uitgebracht van anderhalf miljoen euro. Celtic vindt zijn speler echter veel meer waard. Volgens andere bronnen wil Club gaan voor een ruildeal, en dan komt Brandon Mechele weer in the picture. De centrale verdediger staat in de belangstelling van de Schotse topclub. Hangt er een opmerkelijke deal in de lucht?