Waalse analisten hebben voorkeur: Er is maar één ploeg die de titel verdient
La Tribune laat haar voorkeur blijken

Waalse analisten hebben voorkeur: "Er is maar één ploeg die de titel verdient"

05-05-2015 10:07

Speeldag zes was een erg bewogen speeldag in de Jupiler Pro League. Gent lijkt een unieke kans te hebben om te doen waar het vorig jaar enkel van kon dromen: de titel pakken. Niet dat Vanhaezebroeck en de zijnen daar rouwig om zullen zijn, maar volgens de analisten van RTBF is er maar één verdiende kampioen dit jaar: grote rivaal Club Brugge.

Club Brugge stond bijna een half jaar soeverein aan de leiding, maar lijkt nu een beetje uitgeblust te zijn. Dat ziet ook Rodrigo Beenkens, die de kansen van blauw-zwart niet hoog inschat. "De ploeg zit er stilaan door. Achttien keer al zijn ze teruggekomen van een achterstand, dat vreet energie. Ze kunnen tegen Anderlecht misschien wel rekenen op een terugkeer van Thomas Meunier, Boli Bolingoli en Felipe Gedoz, maar die twee laatsten hebben niet meer gespeeld sinds de bekerfinale. Ze gaan totaal geen ritme hebben".

De combinatie van Europa League, Beker van België en de gewone competitie lijkt de doodsteek te gaan worden voor Club, en dat vinden de analisten spijtig. "Met wat zij getoond hebben op de drie fronten, met hun geblesseerden, met hun Belgische jongeren: zij verdienen gewoon de titel.", klinkt het beslist bij Beenkens. In een titel voor AA Gent wordt in ieder geval totaal niet geloofd: geen enkele van de vier analisten denkt dat AA Gent de leiding kan vasthouden.