Dortmund reageert op sensationeel gerucht: Ik kan het me niet voorstellen
Duitse club gaat in op Götze-gerucht

Dortmund reageert op sensationeel gerucht: "Ik kan het me niet voorstellen"

04-05-2015 12:15
1

Sportief directeur Marco Zorc van Borussia Dortmund denkt niet dat de kans groot is dat Mario Götze en Ilkay Gündogan van club verwisselen. Daarmee reageert hij op het gerucht dat sinds maandag rond gaat. 

"Hij is een speler van Bayern, ik kan me niet voorstellen dat hij terugkeert", zegt Zorc tegen het Duitse Sky90. De directeur geeft toe dat hij Gündogan liever niet aan Bayern verkoopt, maar zegt ook dat hij geen nieuwe oorlog - zoals bij de transfers van Götze en Robert Lewandowski naar Bayern München - verwacht.

Götze kan bij de ploeg van trainer Josep Guardiola niet altijd rekenen op een basisplaats, mede door de aanwezigheid van Thomas Müller, Arjen Robben en Franck Ribéry. Bij Bayern denken ze vooral aan Gündogan, omdat Bastian Schweinsteiger en Xabi Alonso beiden op leeftijd zijn en vooral Schweinsteiger gelinkt wordt aan een vertrek uit München.

Gündogan (24) zou daarvoor een opvolger zijn. Zorc: "Natuurlijk verkopen we liever geen spelers aan rivalen in Duitsland, ook al waren we dit seizoen geen concurrenten, maar tot een nieuwe oorlog zal het niet leiden."