Sensationeel gerucht in Duitsland: ruil Dortmund en Bayern in de maak
Topteams ruilen mogelijk middenvelder en aanvaller

Sensationeel gerucht in Duitsland: ruil Dortmund en Bayern in de maak

04-05-2015 09:37
4

Opnieuw lijkt het erop alsof Bayern München een speler van Borussia Dortmund wil overnemen. Het gaat om middenvelder Ilkay Gündogan. Als ruilmiddel heeft de Duitse recordkampioen een opmerkelijke speler in gedachten.

Niemand minder dan Mario Götze kan namelijk de omgekeerde weg bewandelen, schrijft Bild maandag. De 22-jarige aanvaller kwam twee jaar geleden over van de aartsrivaal. Door de aanwezigheid van Franck Ribéry en Arjen Robben is Götze echter niet altijd zeker van een basisplaats.

Bayern zoekt ondertussen naar een alternatief voor Bastian Schweinsteiger, die steeds vaker aan een vertrek wordt gelinkt, en de al wat oudere Xabi Alonso (33). Gündogan is daardoor in beeld gekomen. Het contract van de verdedigende middenvelder loopt medio 2016 af, waardoor hij komende zomer voor een zacht prijsje in het Signal Iduna Park is op te halen. Als Bayern op de stoep staat, gaat de prijs van elke speler echter steevast hard omhoog.

Gündogan wordt ook met een vertrek naar Engeland in verband gebracht. Onder meer Manchester United en Liverpool zijn van hem gecharmeerd.