Is stille kracht sleutel naar paars-witte titel? “Door hem spelen ze dominant
Analist ziet compleet ander spelbeeld

Is stille kracht sleutel naar paars-witte titel? “Door hem spelen ze dominant"

28-04-2015 10:40

Anderlecht kon afgelopen weekend de pijnlijke nederlaag tegen Club Brugge doorspoelen met een 5-1 tegen KV Kortrijk. Bij paars-wit klikte plots alles in mekaar, Kortrijk stond erbij en keek ernaar. Vanwaar die plotse monsterzege tegen een stugge ploeg? Volgens de redactie van La Dernière Heure ligt dat vooral aan de terugkeer van Chancel Mbemba.

Mbemba is volgens analist Guillaume Gauthier de sleutel naar succes voor Anderlecht. “Met Mbemba in de ploeg kan Anderlecht een stuk hoger spelen. Rolando en Bram Nuytinck kunnen niet spelen met tientallen meters in hun rug. Tegen een ploeg die met snelle aanvallers speelt is dat gewoon een te groot risico, dat zag je nog tegen Standard.”

“Door de benen van Mbemba kan Anderlecht op de helft van de tegenstander gaan spelen. Defour en Tielemans spelen plots frisser en Dennis Praet loopt weer met flair in de hoeken. Mitrovic kan dan weer vaak in het strafschopgebied blijven. Met Mbemba in de ploeg kan Anderlecht eindelijk weer zijn spel spelen.”

Mbemba zou dus wel eens de sleutel kunnen zijn, de speler die op termijn het verschil maakt voor Anderlecht. Donderdag wacht wel een grote test voor hem, want dan moet Anderlecht naar titelconcurrent AA Gent.