Heeft zwak spel van Club simpele oorzaak? “Met hem erbij kan je niet voetballen
Zondebok krijgt de volle lading

Heeft zwak spel van Club simpele oorzaak? “Met hem erbij kan je niet voetballen"

28-04-2015 10:27

Gent-coach Hein Vanhaezebrouck ging zondag voor een beproefde tactiek. Hij ging volledig voor de slag op het middenveld en liet de verdedigers van Club Brugge rustig uitvoetballen. Vooral Oscar Duarte had enorm veel last van die tactiek, dat zagen ook Marc Degryse en Johan Boskamp.

Johan Boskamp was in Extra Time hard voor de Costaricaan. “Duarte vrijlaten was een bewuste keuze van Gent. Hij mag die bal hebben, hij pegelt bij wijze van spreken toch elke bal de tribune in.” Vooral in de eerste helft verstuurde de robuuste verdediger enorm veel verloren lange ballen.

Marc Degryse was volmondig akkoord met zijn collega, hij ergerde zich eveneens aan de centrale verdediger. “Normaal gezien verzorgt Simons de opbouw, hij maakt daar meestal weinig fouten op. Maar Preud’homme zette hem vast op Pedersen, waardoor Simons niet vrijstond. Als je Duarte lange ballen laat geven, vindt hij geen oplossing. Hij loopt ook veel te lang met de bal. Zo kom je nooit aan voetballen toe. Een goede centrale verdediger moet weten waar die bal heen kan. Hij heeft geluk dat hij uiteindelijk nog efficiënt was en een goal kon maken.