Brugse vechter moet nooit extra gemotiveerd worden: “Ik drijf op die haat”
Bruggeling staat vaak opgenaaid op het veld

Brugse vechter moet nooit extra gemotiveerd worden: “Ik drijf op die haat”

28-04-2015 10:00

Tot vorig weekend was hij een beetje een onopvallende kracht bij Club Brugge, maar zijn 2-2 tegen AA Gent heeft hem bij de fans op de kaart gezet. De Braziliaan Claudemir kwam vorige winter over van FC Kopenhagen en lijkt zijn draai in het team langzaam maar zeker te vinden.

Om het belang van Claudemir even te onderstrepen: Club verloor dit jaar drie wedstrijden, drie keer net toen de Braziliaan niet meedeed. “Ik zei het nog tegen Gato Silva: ik verlies dit jaar niet”, laat hij lachend optekenen in Het Nieuwsblad.

Claudemir mag dan een Braziliaan zijn, toch is het typische sambavoetbal niet echt zijn stijl. Lopen kan hij wel, want naar verluidt legde hij in zijn eerste match voor Club ongeveer veertien kilometer af. “Ik houd ervan om te spelen in twee tijden. Controleren, passen, dat is mijn spel. Dribbels, laat dat maar aan Felipe Gedoz, Lior Refaelov en de anderen over. Dat is niet bepaald mijn kracht.”, geeft hij toe.

Toch brengt hij Club iets heel belangrijks bij: een onstilbare winnaarsmentaliteit. “Zoals Michel Preud'homme ben ik een heel slechte verliezer. Ik wil vechten, lopen. Als ik een bal verlies, ben ik echt kwaad. Na een slechte wedstrijd ben ik heel kritisch voor mezelf. Als je mij boos ziet worden op het veld is dat niet naar ploegmaats toe. Wel naar mezelf. Ik drijf op die haat om te verliezen.'