'Nieuwe' Brusselse club krijgt groen licht van gemeentebestuur Molenbeek
RWDM is back!

'Nieuwe' Brusselse club krijgt groen licht van gemeentebestuur Molenbeek

27-04-2015 22:50

Goed nieuws voor de ouderwetse voetballiefhebber. Het schepencollege van de Brusselse gemeente Molenbeek gaf maandag groen licht aan het nieuwe RWDM-project. De nog op te richten club mag volgend jaar het Emond Machtensstadion gebruiken.

De enige hinderpaal die de oprichting van de club nog in de weg staat, is het vinden van een stamnummer. Normaal gezien was er sprake dat de nieuwe club, die RWDM 47 (naar het stamnummer van Racing White Daring Molenbeek) zou gaan heten, het nummer van vierdeklasser Waterloo zou overnemen, maar die club wordt volgens La Capitale overgenomen door Jurgen Baatzsch, de hoofdaandeelhouder van Union.

De mensen van RWDM 47 moeten dus op zoek naar een nieuw stamnummer, maar een stadion hebben ze dus alvast. Oorspronkelijk had het gemeentebestuur zich negatief uitgesproken tegenover het project, wegens te vaag, maar na een nieuwe, beter onderbouwde aanvraag, werd het project dus goedgekeurd. Enige voorwaarde is dat Johan Vermeersch absoluut géén rol krijgt in de nieuwe club, maar dat is voor echte RWDM-supporters geen probleem.

Het is de bedoeling dat, als alles goed gaat, de club volgend jaar in vierde nationale zou uitkomen.