Mourinho: Misschien staan er later geen doelen meer in het voetbal
Portugese coach sneert naar Wenger en Van Gaal

Mourinho: "Misschien staan er later geen doelen meer in het voetbal"

27-04-2015 22:28
4

José Mourinho heeft opnieuw een sneer uitgedeeld aan het adres van Arsenal-coach Arsène Wenger. De oefenmeester van Chelsea ergert zich aan de uitspraken van de Arsenal-fans dat zijn ploeg saai speelt.

Tijdens de wedstrijd van zondag tussen Arsenal en Chelsea zongen de fans van The Gunners dat de ploeg van Mourinho saai speelt, maar de Portugees had daar geen boodschap. Na de wedstrijd counterde de coach dat 'tien jaar zonder titel pas saai is'. Een dag later deed Mourinho daar nog een schepje bovenop.

"Misschien zal er in de toekomst alleen een prachtig groen grasveld te zien zijn, zonder doelen. Op die mat wint de ploeg met het meeste balbezit de wedstrijd. Ik zeg dat omdat iedereen telkens zegt dat hun ploeg fantastisch speelt omdat 'we veel meer balbezit hadden'. Oh, wat bouwden we het goed op. Goed. Het lijkt alsof de doelen er niet staan."

"Als ik later grootvader ben en kleinkinderen heb, dan staan er in het voetbal misschien geen doelen meer en genieten we alleen hoe spelers de bal naar elkaar toe spelen. Misschien is de bal in het net leggen dan niet meer het doel en proberen we ook niet meer de tegenstander het scoren te beletten. Voetbal ontstond een paar eeuwen geleden en er was maar één doel. Ik ben zeer duidelijk in mijn analyse. In het voetbal draait het om de bal in het net van de tegenstander te leggen en het uit je eigen net te houden."