Kompany vol lof over zijn collega-Rode Duivel: 'Simply the best'
Ook Kompany feliciteerde Hazard met zijn prijs

Kompany vol lof over zijn collega-Rode Duivel: 'Simply the best'

27-04-2015 11:31

Eden Hazard is door de profvoetballers in Engeland verkozen tot PFA ofwel de 'speler van het jaar in de Premier League'. Het is één van de meest prestieuze prijzen in Engeland en het is de eerste keer dat een Belg hem wint. Dat meldt De Morgen.

De PFA is een beetje de Engelse variant van onze 'Profvoetballer van het jaar'. Alle spelers in Engeland mogen een stem uitbrengen. Blijkbaar schatten ze dit jaar onze Rode Duivel, Eden Hazard hoger in dan onder meer Alexis Sanchez (Arsenal), Sergio Agüero (Man City), David De Gea (Man United), Harry Kane (Tottenham) en Philippe Coutinho (Liverpool).

Vincent Kompany was er als de kippen bij om Hazard te feliciteren. In een tweet wenst de aanvoerder van Manchester City en de Rode Duivels zijn collega-international proficiat. "Simply the best", klinkt het.

"Ik ben heel gelukkig", verklaarde Hazard in een filmpje op het Twitter-account van de PFA. "Ik droomde ervan om ooit de beste te zijn en nu is het me gelukt. Chelsea deed het goed dit seizoen en ik zat zelf ook in vorm. Of ik het nu echt verdien om te winnen weet ik niet, maar het is wel heel erg leuk voor mij."