Antwerp-bestuur stuurt de rekening van rellen naar supportersclub Act as One
Volgens het bestuur is Act as One verantwoordelijk voor alle schade die tijdens de rellen zijn toegebracht

Antwerp-bestuur stuurt de rekening van rellen naar supportersclub Act as One

27-04-2015 10:48

Voor Antwerp was het zaterdag waarschijnlijk hun laatste match in tweede klasse. Althans voor even, want Antwerp zou wel een licentie krijgen voor derde klasse en kan dus terug promoveren. 1.500 supporters trokken samen naar de laatste match van het seizoen.

Een Antwerplegioen met meer dan 1.500 supporters trokken in colonne door de straten van Antwerpen, op weg naar de Bosuil. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad. Geen incidenten voor de match, wel na affluiten. Bij het eindsignaal probeerden verschillende supporters tot bij de hoofdtribune te geraken. Daar werden ze opgewacht door verschillende stewards, gewapend met pepperspray.

"Er werden stenen en paaltjes gegooid en met een katapult werden knikkers afgeschoten", zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssens. "Drie stewards en een politieman raakten gewond. Omstreeks 23 uur keerde de rust rond het stadion terug." De agenten moesten daarvoor wel het waterkanon bovenhalen.

Tijdens de rellen zijn verschillende geparkeerde auto's beschadigd en hekkens werd omvergeduwd. Nu wil het Antwerpse bestuur de schade doorrekenen aan de supportersclub Act as One. Zij hebben immer de mars door stad op poten gezet.

"We hebben op voorhand aan de organisatoren van de protestmars en aan Act as One een aangetekend schrijven gestuurd", zegt RAFC-voorzitter Jan Michel. "Daarin hebben we duidelijk gezegd dat we hen aansprakelijk zouden stellen voor feiten die in de nasleep van de mars zouden gebeuren."