Tegen Sporting Lokeren geef je best geen strafschop weg
Maric maakte tegen Moeskroen zijn tiende en elfde goal van het seizoen

Tegen Sporting Lokeren geef je best geen strafschop weg

27-04-2015 10:30

Dat ze bij Lokeren problemen hebben voorin mag duidelijk zijn. De topschutter van de Waaslanders is namelijk Mijat Maric, een centrale verdediger. Maric is de penaltyspecialist van Lokeren en neemt bijgevolg natuurlijk wel alle strafschoppen voor zijn rekening.

De strafschoppenkoning van de Jupiler Pro League is Mijat Maric, daar twijfelt niemand aan. De Zwitserse verdediger bracht dit weekend zijn teller tot op elf doelpunten. Maric scoorde tweemaal vanop de stip tegen Moeskroen en bezorgde Lokeren zo een 2-1 overwinning.

Vooral die tweede goal was er eentje om in te kaderen. Een penalty bij 1-1 trappen in de toegevoegde tijd van de tweede helft is geen cadeautje. Zeker niet als de finale van Play-Off 2 bijna zeker is als die penalty gescoord wordt. Toch bleef Maric zoals altijd ijzig kalm en zette hij de strafschop om. De nummers acht en negen van het seizoen vanop de stip.

Het is ondertussen al vijftien jaar geleden dat een verdediger nog zoveel doelpnunten scoorde in de Jupiler Pro League. Toen was dat Eric Van Meir, die voor Lierse maar liefst zestien keer scoorde. Geen uitzondering voor van Meir, want de verdediger wist in 145 matchen voor Lierse bijna zestig keer te scoren. Of Maric hem dat ook zal nadoen, valt nog te betwijfelen. Maar één ding is zeker, bij Lokeren zijn ze blij dat ze Maric in hun team hebben, zeker als er een strafschop moet genomen worden.