Cercle heeft volgens Lierse-voorzitter nog een waterkansje op behoud
Samy over redding

Cercle heeft volgens Lierse-voorzitter nog een waterkansje op behoud

27-04-2015 09:52

Het vertrouwen in Lierse is groot na de knappe overwinning tegen Cercle Brugge. De Pallieters zijn zeker van Play-Off 3 winst en mogen dromen van behoud dankzij de eindronde tegen tweedeklassers. Bij Lierse zitten ze vol vertrouwen.

Toch denkt Lierse-voorzitter Maged Samy niet dat Lierse de eindronde zal moeten spelen. "Ik ga er niet van uit dat we die eindronde nog moeten spelen. Moeskroen-Péruwelz moet dinsdag (op een algemene vergadering, red.) worden uitgesloten van de Pro League. Dan redden wij ons definitief en krijgt Cercle nog de kans om zich te redden", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

Jeugd

Halverwege het seizoen haalde het bestuur van Lierse de grove borstel door de kern. "Voor mij is dit het bewijs van ons gelijk. We hebben de juiste keuze gemaakt door de jeugd het vertrouwen te geven", reageert hij.

"Eigenlijk hebben we zelfs te laat die grote kuis gehouden. Als we van bij het begin van het seizoen met deze groep hadden gespeeld, waren we nooit in de problemen gekomen. De voornaamste les die ik getrokken heb, is dat je nooit moet luisteren naar stereotiepe raadgevingen van zogenaamde voetbalkenners. Soms moet je dingen doen die je niet uit boeken kan leren.