Vanhaezebrouck krijgt de wind van voren: 'Ik begrijp niet waarom hij dat deed'
De Mos over Vanhaezebrouck

Vanhaezebrouck krijgt de wind van voren: 'Ik begrijp niet waarom hij dat deed'

27-04-2015 09:25

AA Gent leek de wedstrijd tegen Club Brugge zonder al te veel problemen gaan winnen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De troepen van Hein Van Haezebrouck gaven een 2-0 voorsprong uit handen en speelden nog gelijk. Aad de Mos begrijpt het helemaal niet.

"Ik heb een gezegde. 'Wisselen om te verliezen.' Het is wat Hein Vanhaezebrouck gisteren deed. AA Gent had zijn schaapjes op het droge, maar door de vervangingen die de coach van de Buffalo's doorvoerde, bleef het toch met een kater achter. Ik begrijp echt niet waarom Vanhaezebrouck zijn formatie wijzigde. Gent speelde met zijn klassieke driemansverdediging met hoge flankmiddenvelders", zegt De Mos in Het Nieuwsblad. 

Minder controle

"Perfect om druk te zetten op de Brugse verdediging, perfect om de match onder controle te houden. Tot Vanhaezebrouck besloot om Moses Simon en Serge Tabekou in te brengen en overschakelde op een 4-3-3. Met een viermansverdediging. Resultaat? Gent verloor de grip op het middenveld, de druk op de Brugse verdediging bleef uit en Blauw-Zwart kwam weer volledig in de wedstrijd."

"Vreemd, de wissels van Vanhaezebrouck werkten volledig in de kaart van Club Brugge. Hij was gisteren overmoedig. Het is niet omdat die wissels werkten op Standard dat het ook tegen Club zou lukken. Pure overmoed. En dat kostte Gent de zege."