Paars-wit spoelt crisis helemaal door met doelpuntenkermis tegen Kortrijk
Kortrijk begon slapjes aan de eerste helft en kreeg meteen de rekening gepresenteerd

25-04-2015 22:17

RSC Anderlecht heeft zaterdagavond eindelijk nog eens kunnen winnen. De Belgische landskampioen haalde het met 5-1 van KV Kortrijk en loopt daardoor weer wat in op leider Club Brugge. Blauw-Zwart speelt zondag de Slag om Vlaanderen tegen AA Gent.

Anderlecht verloor vorige week nog van Club Brugge en de Belgische landskampioen wou dat graag rechtzetten voor eigen publiek. Zowel Mitrovic als Acheampong mochten al vroeg hun kans gaan, maar doelman Henkinet hield zijn netten schoon. Kortrijk reageerde via een prik van Chevalier, maar het was toch Anderlecht dat voor het eerst mocht juichen.

Defour pakte uit met een gemeten voorzet en Olivier Deschacht buffelde het leer tegen de touwen: 1-0. Kortrijk was zichtbaar van slag en keek niet veel later tegen een dubbele achterstand aan. Deschacht -alweer hij- mocht vrij inkoppen en maakte er 2-0 van. De bezoekers leken helemaal uitgeteld, maar daar was niets van aan.

Chevalier kon zomaar afstormen op Proto en de aanvaller van de Kerels maakte er op mooie wijze 2-1 van. Erg lang konden de troepen van Yves Vanderhaeghe daar niet van genieten, want zo'n twee minuten voor de rust maakte Youri Tielemans er met een fantastisch schot 3-1 van.

Vijf minuten na de pauze was het pleit helemaal beslecht. Najar bracht knap voor en Mitrovic maakte er 4-1 van. De Serviër stond buitenspel, maar dat belette hem niet om zijn zeventiende competitietreffer te vieren met zijn beruchte tonggebaar. De veer van de bezoekers was helemaal gebroken en Anderlecht dreef de score nog wat op. Najar maakte er iets na het uur al 5-1 van.

Kortrijk leek klaar voor de slachtbank, maar de thuisploeg had medelijden. Anderlecht haalde zichtbaar het voet van het gaspedaal en drukte niet meer door: 5-1 na een fantastische doelpuntenkermis.