Zulte Waregem kan voor het eerst in drie maanden nog eens juichen
Waasland-Beveren en Zulte Waregem speelden vorig week nog gelijk tegen elkaar

Zulte Waregem kan voor het eerst in drie maanden nog eens juichen

25-04-2015 21:46

Zulte Waregem heeft zaterdag zijn eerste overwinning in Play-Off 2 geboekt. De troepen van coach Francky Dury haalden het namelijk met 0-2 van Waasland-Beveren.

Beide ploegen hadden er aanvankelijk niet veel zin in, waardoor echte kansen schaars waren. Na een kwartier spelen moest doelman Sammy Bossut dan toch aan het werk. Destorme pakte uit met een gevaarlijke kopbal, die maar nipt werd gered door de Essevee-goalie. Ook de bezoekers kregen daarna een goede kans. Steppe ging aan het blunderen, maar de lob van Jorgensen werd alsnog voor de lijn gekeerd.

Na een halfuur spelen mocht de thuisploeg toch vieren. Blondelle maakte er 1-0 van, maar zijn goal werd afgekeurd omwille van buitenspel. Nog geen vijf minuten later hing de bal opnieuw tegen de touwen. Kaya pakte uit met een geweldige vrije trap en deze goal werd wel goedgekeurd: 0-1.

Na de koffie werd de wedstrijd iets bitsiger en dat kwam het spelbeeld niet ten goede. Na een uur spelen kwam er dan toch wat animo in de wedstrijd. Clubtopschutter Renaud Emond kreeg plots een enorme kans. De jonge Belg besloot echter slapjes in de handen van doelman Bossut. In het slot van de match liet Trajkovski zich nog opmerken.

De aanvallende middenvelder liet eerst nog de 0-2 liggen, maar in de slotminuut trof hij wel raak en bezorgde hij Zulte Waregem eindelijk nog eens de drie punten.