Lokeren heeft genoeg aan twee penaltygoals om Moeskroen opzij te zetten
De Waaslanders haalden het vorige week nog met zware cijfers van Moeskroen

25-04-2015 21:15

Sporting Lokeren heeft zaterdag gewoon gedaan wat het moest doen. De troepen van coach Peter Maes haalden het met 2-1 van Moeskroen-Péruwelz. Man van de match was Mijat Maric, die beide doelpunten op zijn naam schreef.

Lokeren had vorige week nog brandhout gemaakt van Moeskroen en dat wilden de Waaslanders graag nog eens herhalen. Leye kreeg na zo'n tien minuten spelen al een prima kopkans, maar de aanvaller kon zijn inzet niet kadreren. Moeskroen kreeg andermaal geen voet aan de grond en moest het spel ondergaan. De bezoekers mochten van geluk spreken toen Patosi zijn schot naast de kooi van Dumesnil plaatste.

Na een halfuur spelen kreeg Moeskroen een serieuze tegenslag te verwerken. Peyre raakte de bal even met de arm, waarop de thuisploeg een strafschop kreeg. Mijat Maric twijfelde niet en maakte zijn tiende van het seizoen: 1-0. Moeskroen leek er aan voor de moeite, maar toen besloot Davino Verhulst om een handje te helpen. De doelman van Lokeren loste de bal en Rodelin maakte er zowaar 1-1 van.

Lokeren wilde graag een nieuwe driepunter en trok in de tweede helft vol in de aanval. De Pauw kreeg een uitstekende schietkans, maar trapte over de bal. Moeskroen kwam maar niet in de wedstrijd en daar wou de thuisploeg van profiteren. Vanaken haalde uit met een heerlijke volley, maar zijn inzet werd gered door Dumesnil.

Met nog een kwartier op de klok liet ook Moeskroen zich eens opmerken. Zinho Gano pakte uit met een geweldige dribbel voorbij drie man. De huurling van Club Brugge trapte het leer echter naast. Lokeren leek twee punten te gaan verliezen, maar daar kwam in de slotfase nog verandering in. De bal ging nogmaals op de stip en Maric faalde niet: 2-1.