Ook andere eersteklassers profiteren van sterke Europese campagne Club Brugge
Europese prestaties Club Brugge ook voordelig voor andere eersteklassers

Ook andere eersteklassers profiteren van sterke Europese campagne Club Brugge

25-04-2015 16:56

Club Brugge strandde weliswaar in de kwartfinale van de Europa League, maar toch houdt blauw-zwart (en bij uitbreiding alle eersteklassers) een mooi cadeau over aan de sterke Europese campagne. De Bruggelingen verzamelden immers veel punten voor de Belgische coëfficiënt waardoor ons land stijgt op de UEFA-ranking.

Club Brugge presteerde dit seizoen ijzersterk op het Europese toneel. De ploeg van Michel Preud'homme boekte elf overwinningen en vier puntendelingen. Die uitstekende prestaties leveren de Belgische coëfficiënt 23 extra punten op, zo meldt Het Laatste Nieuws. Ter vergelijking: Anderlecht (10), Lokeren (8), Standard (4,5) en Zulte Waregem (2,5) bezorgden de coëfficiënt samen 25 punten.

Door de sterke campagne van Club Brugge stijgt België ook op de UEFA-ranking. Ons land steekt Nederland voorbij en staat nu op plaats negen. Een extra afgevaardigde op het Europese toneel levert dat evenwel niet op. Vanaf het seizoen 2016/2017 zal het nummer vier (evenals het nummer drie) wel maar twee in plaats van drie voorrondes in de Europa League moeten afwerken.