Lokeren-voorzitter wil Maes laten gaan, maar... : Ik wil boter bij de vis
Lambrecht laat zich uit over situatie Maes

Lokeren-voorzitter wil Maes laten gaan, maar... : "Ik wil boter bij de vis"

25-04-2015 16:25

Het staat bijna in de sterren geschreven dat Peter Maes de nieuwe trainer van KRC Genk wordt. De Limburgers zullen dan wel geld op tafel moeten leggen om de coach weg te kopen bij Lokeren. Voorzitter Roger Lambrecht is immers niet van plan zijn trainer aan verminderd tarief te laten gaan.

Maes heeft nog een contract tot medio 2017 bij Lokeren. Iedere geïnteresseerde club zal dus eerst via voorzitter Lambrecht moet passeren. "Als een club de opstapclausule betaalt, mag Maes weg. Anders niet en ik heb nog niemand gehoord", benadrukt de Lokeren-voorzitter in Het Laatste Nieuws.

Volgens sommige bronnen zullen geïnteresseerde clubs (lees: Genk) een flinke som op tafel moeten leggen. "Voor de ene is dat veel geld, voor de andere niet. Maar het is geen anderhalf miljoen zoals hier en daar wordt gezegd", aldus Lambrecht, die Maes alvast niets in de weg zal leggen. "Die jongen wil weg. Peter heeft hier bij ons vijf jaar schitterend werk geleverd: hij mag vertrekken. Maar ik wil wel boter bij de vis. Ik zie niet in waarom ik opeens minder zou vragen."