Pellegrini blijft ondanks transfergeruchten hoop houden: City is ook een uitdaging
"Bij iedere club, in het bijzonder bij een grote club, is er iedere dag wel een probleem"

Pellegrini blijft ondanks transfergeruchten hoop houden: "City is ook een uitdaging"

25-04-2015 16:05

De toekomst van Yaya Touré is onduidelijk. Niet omdat Manchester City niet met de middenvelder verder wil, maar omdat hij zelf open staat voor een transfer. Manuel Pellegrini, trainer van de huidige werkgever van Touré, blijft hopen op een langer verblijf van de international van Ivoorkust.

Touré heeft alle geruchten zelf voeding gegeven, door te zeggen dat zijn contract met enorm salaris hem niet zal stoppen om voor een 'nieuwe uitdaging' te gaan. Onder meer Internazionale en Paris Saint-Germain worden genoemd als clubs met interesse. Pellegrini blijft echter rustig. "Misschien is City ook wel een nieuwe uitdaging. Ik ben er in ieder geval zeker van dat Yaya hier erg blij is."

Dat er wat negatieve verhalen zijn over de klik tussen Touré en Manchester City doet weinig met Pellegrini. "Bij iedere club, in het bijzonder bij een grote club, is er iedere dag wel een probleem. Er zijn altijd problemen, je moet ze op de beste manier zien te managen. Maar het is belangrijk dat iedereen kan zeggen wat hij wil."

Ondanks verschillende verhalen en geruchten rondom Toure, is hij de komende wedstrijden wel de aanvoerder bij afwezigheid van Vincent Kompany. "Ja, voor de volgende wedstrijd wel. Hij is de aanvoerder op dit moment. Ik heb altijd vertrouwen in Yaya, hij is een zeer belangrijke speler voor ons. Hij is een geweldige speler. En hij is absoluut betrokken bij ons project. Zoals elke speler heeft hij goede en slechte momenten, maar op dit moment is hij de terechte aanvoerder. Hij geeft leiding aan andere spelers, ze vertrouwen hem.