Loodzwaar programma van Club Brugge eist zijn tol: nieuwe verdediger valt out
De fauw out voor Gent

Loodzwaar programma van Club Brugge eist zijn tol: nieuwe verdediger valt out

25-04-2015 07:21

Een moe Club Brugge neemt het zondagavond op tegen AA Gent. De Bruggelingen spelen al hun 57e wedstrijd van het seizoen, een all time record voor blauw-zwart, maar dat heeft zo zijn gevolgen. Volgens Michel Preud'homme zijn zijn spelers doodmoe.

Club Brugge kon geen vuist maken tegen Dnipro Dnipropetrovsk en Preud'homme weet hoe dat komt. "Veel wedstrijd, veel afwezigen en vermoeidheid bij spelers die het de laatste weken steeds opnieuw moesten doen. Dat is de tol die we betalen om op alle vlakken voluit te gaan", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

Blessures

Die tol dreigt nog hoger op te lopen. "Er is niet alleen Victor Vazquez, die last had van zijn adductoren. Ook Davy De fauw sukkelt met zijn buikspieren, Brandon Mechele heeft een trap gekregen en je ziet duidelijk vermoeidheid bij José Izquierdo."

Preud'homme zal zijn ploeg zondag meer dan waarschijnlijk door elkaar gooien. Zo krijgt Izquierdo normaal rust en lijkt Storm opnieuw in de basis te mogen starten. Op de rechtsachter krijgt Gato Silva mogelijk de kans om zich te bewijzen.