Van Daele bijt van zich af in licentiesoap: Begin dit stilaan vervelend te vinden
Van Daele over soap

Van Daele bijt van zich af in licentiesoap: "Begin dit stilaan vervelend te vinden"

21-04-2015 08:12

De klopjacht op Moeskroen begint stilletjes aan een soap te worden. Cercle Brugge en Lierse vochten de licentie van de Henegouwse club aan, waarop Moeskroen van antwoord diende door een klacht neer te leggen. Voorzitter Edward Van Daele reageert.

"De beslissing van de Pro League om klacht neer te leggen is impulsief en overhaast. Bovendien ondermijnt men zo de goede werking van de licentiecommissie. In het beroep zullen mensen die weinig kennis van zaken hebben moeten oordelen over de licentie, in onze afwezigheid", zegt hij op La Tribune.

Van Daele wil zijn klacht niet laten vallen. "Ik ben ervan overtuigd dat onze eisen redelijk zijn: toepassing van de regels, gezond verstand en respect voor de wet. Als het BAS onze licentie opnieuw toekent, is dit incident achter de rug."

Bij de Pro League vreest men vooral de financiële situatie van Moeskroen, dat is helemaal niet nodig volgens de voorzitter. "Om failliet te gaan moet je schuldeisers hebben en wij hebben geen schulden. Ik begin dit stilaan vervelend te vinden, volgens mij is ons dossier zo dicht als beton."