Zal AA Gent hun goudhaantje alsnog zien schitteren voor Nigeria op het WK?
Simon toch naar het WK?

Zal AA Gent hun goudhaantje alsnog zien schitteren voor Nigeria op het WK?

21-04-2015 07:28

Het is nog onduidelijk of Moses Simon straks de toestemming van Gent krijgt om op het WK-20 bij Nigeria mag schitteren. De flankaanvaller werd in de voorselectie opgenomen, maar de Buffalo's weigeren alsnog om hun goudhaantje vrij te geven. Toch speelt hij mogelijk enkele wedstrijden op het WK.

"Nu is er een nieuwe vraag", laat Michel Louwagie in Het Laatste Nieuws weten. "Nigeria wil dat Simon zich na play-off I aanmeldt bij de nationale ploeg. Zo zou Gent zijn zin krijgen en kunnen ze Simon toch nog tot het einde van het seizoen in hun rangen houden.

Er wordt wel een voorwaarde verbonden en een beslissing zal dus pas later vallen. "Stel dat we die barragewedstrijden moeten spelen, dan rekenen we ook op Simon. Ik begrijp dat hij graag naar het WK -20 wil gaan, maar dat toernooi begint voor Nigeria pas op 1 juni, hé. Trouwens, het hangt van Hein (Vanhaezebrouck, red.) af. Hij is verantwoordelijk voor het sportieve." 

Gent staat alvast stevig in hun schoenen, want ze zijn niet verplicht om Simon af te staan. Het WK-20 staat namelijk niet op de internationale kalender van de FIFA waardoor clubs een beroep kunnen blijven doen op hun spelers.