Verbist weet dat hij in de fout ging: Ik ben ziek van de niet gefloten penalty
Verbist weet dat hij in de fout ging

Verbist weet dat hij in de fout ging: "Ik ben ziek van de niet gefloten penalty"

21-04-2015 07:10
1

Scheidsrechter Johan Verbist mocht zondag voor de tiende keer in zijn carrière een wedstrijd tussen Club Brugge en Anderlecht fluiten, maar zal het laatste duel zo snel mogelijk willen vergeten. De scheidsrechter deed enkele opmerkelijke beslissingen, zoals bijvoorbeeld de niet gefloten penalty voor Frank Acheampong.

"Ik ben ziek van die niet gefloten penalty", aldus de ref in Het Nieuwsblad. "Ik vraag me nog altijd af waarom ik die strafschopfout niet zag. Intussen bekeek ik de beelden van die actie tussen Davy De fauw en Acheampong al twee keer opnieuw en de enige verklaring die ik kan verzinnen, is de speciale manier waarop Acheampong valt. Hij ging zo snel tegen de grond. Maar ik heb me vergist. Ik was goed geplaatst, maar zag het contact niet."

Buitenspeldoelpunt

Verbist maakte wel de juiste beslissing door de goal van Acheampong af te keuren. "Bij de voorzet was het geen buitenspel, maar daarna devieerde Andy Najar de bal richting Acheampong, terwijl hij offside stond."

"Eigenlijk zat ik goed in de match, maar iedereen zal die penaltyfout onthouden. Natuurlijk begrijp ik de frustratie van Anderlecht, maar het was niet dat ze tegen 14 man speelden, zoals Najar zei. Of ik een sanctie vrees? Geen idee. Ik heb genoeg ervaring om er alles aan doen om dit soort fouten in de toekomst te vermijden."