Analist leeft mee: Nu al verwachten dat ze Play-off 1 spelen is gewoon absurd
Analist leeft mee met coach

Analist leeft mee: "Nu al verwachten dat ze Play-off 1 spelen is gewoon absurd"

20-04-2015 23:43

Moet Oostende-coach Fred Vanderbiest binnenkort op zoek naar een nieuwe club? Het heeft er alle schijn van. Volgens Het Laatste Nieuws staat het vertrek van de coach zo goed als vast. Maar is dat wel zo'n goed idee?

Bij Extra Time vonden ze maandagavond van niet. Francky Van der Elst steunt zijn collega-trainer. "Ik vind de kritiek onterecht. Nu al verwachten dat Oostende Play-Off I speelt, dat is gewoon absurd." Jan Mulder snapt dat weer de plotse ommekeer bij Oostende niet. "Het is nog niet eens zo lang geleden dat hij lof kreeg", stelde de Nederlander.

Filip Joos was van mening dat Vanderbiest en Oostende al in de fout ging tijdens de voorbereiding, vorige zomer. "Ze haalden geen snelle backup-spits. En Coulibaly, en Ruytinx. Daar fronsten we allemaal onze wenkbrauwen bij. Dat was misschien een inschattingsfout, maar qua punten kunnen ze hem niet verwijten."

Joos weet ook niet of Vanderbiest per sé aan de kust moet blijven Moet hij niet eens andere lucht opsnuiven? "Misschien is het wel goed dat hij daar eens weg gaat. Anders blijft hij mogelijk gelinkt aan het mecenaat Coucke", aldus de analist.