Manager: Ik vergelijk hem met Dury, beiden hebben dat zuiderse temperament
Manager loven over trainer

Manager: "Ik vergelijk hem met Dury, beiden hebben dat zuiderse temperament"

20-04-2015 22:45

Dat Club Brugge aan een fantastisch seizoen bezig is, dat weten we ondertussen al, maar we wijzen toch ook graag naar de manier waarop. De troepen van Michel Preud'homme spelen niet alleen uitstekend, ze tonen ook inzet en vechtlust.

Volgens Club-manager Vincent Mannaert is die vechtlust het handelsmerk van Preud'homme, hij leert zijn spelers er te blijven voor gaan. "We hebben dit seizoen als 15 keer een achterstand omgebogen naar een overwinning, daarin herken de de hand van Michel Preud'homme. Hij is een perfectionist, met oog voor detail en hij weet zich winnaarsmentaliteit over te brengen naar de kleedkamer", bewierookte de manager zijn coach op de RTBF.

Mannaert maakt graag de vergelijking met Francky Dury, die hij nog kent van bij Zulte Waregem. "Hetgeen Michel doet is sowieso pittiger dan wat andere trainers doen. Hij heeft een zuiderse, Latijnse stijl. Ik vergelijk hem graag met Dury. Die heeft, min of meer, hetzelfde temperament, maar toont dat minder. Dury is misschien iets noorders (lacht)", aldus de manager van Club.