Barça weet dat PSG met extra wapen naar Spanje komt: Een extra motivatie
"Het vergroot alleen de kwaliteit op individueel niveau"

Barça weet dat PSG met extra wapen naar Spanje komt: "Een extra motivatie"

20-04-2015 18:02
2

Wil Paris Saint-Germain dit seizoen hoge ogen gooien in de Champions League, dan moet het dinsdagavond de 1-3 nederlaag van afgelopen week zien weg te werken. In de tweede kwartfinale heeft de Franse club wel weer de beschikking over Zlatan Ibrahimovic, hij ontbrak in het eerste duel. In Spanje schrikken ze daar echter niet van.

"We kennen Ibrahimovic", zegt Luis Enrique in gesprek met AS. "Hij kan met ieder deel van zijn lichaam scoren, hij kan kansen creëren en is één van de beste spitsen in de wereld. We kennen hem goed, het zal een extra motivatie zijn."

Naast Ibrahimovic keert ook Marco Verratti terug bij de Franse club, Luis Enrique maakt zich echter geen zorgen. "Dat PSG Verratti en Ibrahimovic heeft, verandert niets aan het voetbal. Het vergroot alleen de kwaliteit op individueel niveau. Het zijn zeer belangrijke spelers in hun rol", aldus de Barça-trainer, die in Verratti een speler ziet die past in het spel hoe hij het graag wil spelen. "Ik hou van Verratti.

De Barça-trainer wil Ibrahimovic niet vergelijken met zijn spits Luis Suarez, die net als de Zweed zijn doorbraak kende in de Eredivisie. "Ik kan ze niet vergelijken. Ik heb Ibrahimovic niet gehad. In eerste instantie waren er twijfels over Suarez. Ik heb alleen woorden van lof over zijn instelling en zijn bereidheid, vanaf het eerste moment. Wanneer een speler naar een club van een hoger niveau gaat is er altijd onzekerheid. Ze moeten wennen aan het team, de groep, de stad. Het kan moeilijk zijn."