'Wenger maakt na negentien jaar plaats voor Klopp, maar mag blijven'
Sensationeel gerucht in Duitsland

'Wenger maakt na negentien jaar plaats voor Klopp, maar mag blijven'

20-04-2015 13:51
3

De kans bestaat dat er in de zomer een einde komt aan het tijdperk van Arsène Wenger als manager bij Arsenal. Jürgen Klopp staat klaar om het stokje over te nemen.

Dat meldt Kicker maandag. Het Duitse medium beweert dat Klopp een serieuze kandidaat is om Wenger op te volgen. Dat betekent echter niet dat de 65-jarige Fransman, die sinds 1996 aan het roer staat in Noord-Londen, helemaal van het toneel verdwijnt. Arsenal zou hem een rol op als supervisor willen geven, terwijl Klopp de veldtrainer wordt en tijdens wedstrijden op de bank zit.

De Duitse succestrainer maakte vorige week bekend aan het einde van dit seizoen na zeven jaar te stoppen bij Borussia Dortmund. De geruchtenmolen draait sindsdien op volle toeren, met Liverpool en Manchester City als mogelijke kapers op de kust.

Arsenal plaatste zich afgelopen weekend voor de finale van de FA Cup, terwijl een Champions League-ticket bijna weer zeker is. Het moment om Wenger terug te zetten zou derhalve vreemd zijn, maar Kicker meldt dat Klopp als een 'nu of nooit-kans' wordt gezien.