Harde kritiek voor Verbist: Een meer zuivere strafschop vind je niet gemakkelijk
Analist niet mals voor scheidsrechter

Harde kritiek voor Verbist: "Een meer zuivere strafschop vind je niet gemakkelijk"

20-04-2015 19:35

Johan Verbist floot zondag niet zijn beste wedstrijd. Tijdens Club Brugge - Anderlecht keurde hij een terecht doelpunt van Anderlecht af, floot hij geen strafschop voor de bezoekers en keurde hij een buitenspelgoal van de thuisploeg goed. In Het Laatste Nieuws is Robert Jeurissen streng voor de scheidsrechter.

"Geen twijfel mogelijk, een meer zuivere strafschop vind je niet gemakkelijk", aldus de voormalige scheidsrechtersbaas over de fase waarbij Davy De Fauw Frank Acheampong neerhaalde in de eigen zestien. "De Fauw speelt duidelijk alleen de man, terwijl Acheampong op weg naar doel was. De scheidsrechter draagt de verantwoordelijkheid , maar de ref achter het doel moest die fase ook correct kunnen inschatten."

Over het afgekeurde doelpunt van Anderlecht had Jeurissen ook zijn twijfels. Al kon hij Verbist dit keer iets beter volgen. "Wanneer Andy Najar en Acheampong zich achter de laatste verdediger bevinden, raat Najar volgens mij eerst de bal. Daardoor is er een nieuwe fase en staat Acheampong wél buitenspel. Maar ik herhaal: het is heel moeilijk te zien of Najar wel degelijk de bal raakt. Volgens mij maakte de ref evenwel de juiste beslissing."