'Engelse topclub zet in vorm verkerende Benteke bovenaan het verlanglijstje'
Manchester United toont belangstelling voor Benteke

'Engelse topclub zet in vorm verkerende Benteke bovenaan het verlanglijstje'

19-04-2015 10:12

Met zijn recente prestaties heeft Christian Benteke alle topclubs weer wakker geschud. De aanvaller scoorde acht doelpunten in zes wedstrijden en dat is ook Manchester United-manager Louis Van Gaal niet ontgaan. Volgens The Daily Star zet de Nederlander alles in het werk om Benteke naar Old Trafford te halen.

De aanvalslinie van United kan volgend seizoen vers bloed goed gebruiken. De toekomst van Robin Van Persie is hoogst onzeker, terwijl Radamel Falcao zonder twijfel terug naar AS Monaco gaat. Dan zou enkel Wayne Rooney overblijven als echte spits. Daar wil Van Gaal dringend verandering in brengen.

Volgens de Engelse media heeft de Nederlander zijn zinnen gezet op Benteke. De Rode Duivel steekt de jongste weken weer in een uitstekende vorm. Hij scoorde onder meer nog in het duel met Manchester United. Vanaf dat moment raakte ook Van Gaal onder de indruk.

Benteke heeft nog een overeenkomst voor twee seizoenen bij Aston Villa. Manager Tim Sherwood liet echter al verstaan dat een transfer niet uit te sluiten valt. Naar verluidt hoopt de club wel zo'n 25 miljoen euro te vangen voor de Belg.