Clubman vergelijkt met paars-wit: Lastig spelen als je elkaar niet kan luchten
Hecht blok van Club kan het titel opleveren

Clubman vergelijkt met paars-wit: "Lastig spelen als je elkaar niet kan luchten"

18-04-2015 21:31

De komende weken zal de titelstress bij de Belgische topploegen alleen maar toenemen, maar bij Club Brugge heeft Tom De Sutter daar niet meer zo veel last van. Na drie landstitels bij Anderlecht kent hij het klappen van de zweep wel, al was de kleedkamer van Club een aanpassing voor hem.

Anderlecht was de laatste drie seizoenen oppermachtig in de Belgische competitie, maar dit jaar kan het volgens De Sutter anders lopen. Coach Michel Preud'homme is er in geslaagd om een blok op het veld te zetten, iets wat bij Anderlecht vaak minder te zien is. "Ik denk dat er maar heel weinig spelers zijn die problemen hebben met anderen. Dat heb ik toch al anders meegemaakt. Het is niet gemakkelijk om samen te spelen als er gasten zijn die elkaar niet kunnen luchten. Bij Anderlecht zaten gewoon meer ego's. Dat had er ook mee te maken dat ze gekocht werden als 'dé man'. Bij Club wordt meer gekeken naar een profiel en of een transfer wel het karakter heeft die in deze groep past.", zegt hij aan Het Laatste Nieuws.

Bij Club zijn er ook weinig kliekjes, en dat kan volgens De Sutter komen door de Vlaamse basis. "Bij Club zitten we nu met een stuk meer Vlamingen dan indertijd bij Anderlecht. (denkt na) Je had naast mezelf alleen nog Olivier Deschacht en ook nog even Jelle Van Damme. Het is logisch dat je beter overeenkomt als je dezelfde taal spreekt. Al heb ik met Kljestan bijvoorbeeld nog altijd een uitstekend contact. Wat sfeermaken en grappen uithalen betreft kan ik me bij Club toch meer vereenzelvigen met de ploegmaats.", klinkt het zeer tevreden.