PSV haalt als een echte kampioen de landstitel binnen tegen Heerenveen
Eindhovenaren hebben geen kind aan Heerenveen

PSV haalt als een echte kampioen de landstitel binnen tegen Heerenveen

18-04-2015 21:34
16

PSV is voor het eerst sinds 2008 landskampioen van Nederland geworden. De ploeg van trainer Phillip Cocu rekende op overtuigende wijze af met sc Heerenveen (4-1), waarna er een volksfeest losbarstte in Eindhoven.

Het leidde al ver voor het laatste fluitsignaal tot een groots feest in het stadion en het stadscentrum, waar de spelers zondag worden gehuldigd. Van zogeheten kampioensstress was amper sprake bij het elftal van trainer Phillip Cocu, dat al bijna het hele seizoen aan kop van de ranglijst staat. PSV maakte vanaf de aftrap een scherpe indruk, in tegenstelling tot Heerenveen dat het de thuisclub nauwelijks moeilijk maakte. Al in de derde minuut ontploften de 35.000 toeschouwers van vreugde toen Luuk de Jong op aangeven van Luciano Narsingh ongehinderd de 1-0 binnen kopte.

Voor zover de PSV'ers al gebukt gingen onder de spanning, schudden ze die daarmee meteen van zich af. Halverwege de eerste helft verdubbelde Memphis Depay de score met een loepzuivere vrije trap. De topschutter van PSV, die naar alle waarschijnlijkheid bezig is aan zijn laatste weken in Eindhoven, knalde de bal vanaf twintig meter strak in de kruising (2-0). Het betekende voor Depay zijn twintigste treffer van het seizoen.

Slotakkoord
Een momentje van onoplettendheid achterin bij PSV leidde er toe dat het slap spelende Heerenveen de aansluitingstreffer kon maken. Uitgerekend Joey van den Berg, die twintig kratten bier had gekregen van PSV-fans als 'aanmoediging' om te verliezen, tikte na een voorzet van Stefano Marzo de 2-1 binnen. Enkele minuten voor rust bracht De Jong de marge echter weer op twee. De spits kopte zijn negentiende treffer van het seizoen binnen, zoals zo vaak op aangeven van linksback Jetro Willems die al zijn twaalfde assist leverde.

In de tweede helft was het voor PSV vooral wachten op het laatste fluitsignaal. Al wekenlang was niet meer de vraag óf de ploeg van Cocu zou worden, maar wanneer. Toen scheidsrechter Serdar Gözübüyük om 21.34 uur het eindsignaal gaf, kort nadat Luciano Narsingh er nog 4-1 van had gemaakt, kon PSV voor het eerst sinds 2008 feest vieren. Na vier jaar Ajax heeft Nederland weer een nieuwe kampioen.