Gentenaar had bikkelharde jeugd: Ik heb mensen vermoord zien worden
Leven was niet altijd pretje voor jonge voetballer

Gentenaar had bikkelharde jeugd: "Ik heb mensen vermoord zien worden"

18-04-2015 21:17

Niet alleen op het veld verovert de Nigeriaan Moses Simon alle Gentse harten, ook naast het veld lijkt hij een zeer opgewekte jongen. De vinnige flankspeler lacht bijna altijd, maar dat is vooral een vorm van therapie. Simon heeft het in zijn jeugd namelijk niet makkelijk gehad.

Nigeria wordt al jaren geteisterd door religieus geweld waar de regering nauwelijks wat aan kan doen. De keuze tussen christendom of islam kan er je leven kosten, en dat heeft Simon zelf ondervonden. “In Kaduna heb ik wreedheden gezien. Schietpartijen, ik heb mensen zien sterven. Ik was toen veertien”, vertelt hij aan Humo.

Ondanks alles wat hij heeft meegemaakt heeft Simon toch een rotsvast geloof in God. “Terugkijken op het verleden helpt niet, ik moet het vergeten. Daarom lach ik zo veel, als ik lach word ik terug vrolijk. Ik vertrouw op God. Als je Hem al je liefde geeft, komt uiteindelijk alles goed. Dat geloof ik. Niks gebeurt zonder reden, als er iets slechts gebeurt en je blijft geloven zal die slechte ervaring je beter maken.” Om die reden is hij ook nooit zenuwachtig voor een wedstrijd. "Waarom zou ik zenuwachtig zijn? God wil dat ik op dat veld sta, Hij is bij me. Het ligt in Zijn handen of we de titel winnen", aldus de duidelijk zeer religieuze flankspeler.