Gents goudhaantje streek neer in Gent na tip van professor uit Parijs
Tabekou verbaast iedereen bij Standard

Gents goudhaantje streek neer in Gent na tip van professor uit Parijs

18-04-2015 07:26

In zijn allereerste wedstrijd voor AA Gent kon Serge Tabekou de harten van de Buffalo's meteen veroveren. De 18-jarige Kameroener scoorde bij zijn debuut meteen een doelpunt en lijkt nu al een groot talent te zijn.

De jeugdinternational is een jeugdproduct van het Kameroense Apejes de Mfou, waar hij op jonge leeftijd al doorbrak in het eerste elftal. Afgelopen winter streek hij neer in Gent na een tip van een professor uit Parijs. Dat weet Het Laatste Nieuws.

In een oefenwedstrijd tegen Dender begin maart toonde hij voor het eerst zijn kwaliteiten door het laatste doelpunt in een 0-4 overwinning te scoren. De coach van AA Gent riep hem daarna op voor enkele trainingen bij de eerste ploeg.

"Ik zag Tabekou een paar dagen geleden bezig met de beloften", zegt Vanhaezebrouck. "Hij speelde zo sterk dat hij mij van mijn stoel geblazen heeft. Een pluim voor Etienne De Wisepelaere (ex-beloftencoach, red.). Hij heeft hem gekneed." Tabekou is op zijn best als rechterflankspelers waar hij zich kan laten opmerken via zijn goede voorzetten en détente. In Kameroen speelde hij ook als diepe spits.