Rode Duivels zullen op 9 april geschiedenis schrijven
Rode Duivels hebben de derde plek op de FIFA ranglijst veroverd

Rode Duivels zullen op 9 april geschiedenis schrijven

01-04-2015 15:36

Op 9 april zullen de Rode Duivels geschiedenis schrijven. Door de zege tegen Israël zullen de Belgen naar een derde plaats klimmen op de wereldranglijst van de FIFA. Enkel huidig wereldkampioen Duitsland en Argentinië gaan ons nog voor.

Vijf jaar geleden bengelden de Rode Duivels nog rond de zestigste plaats. Een dieptepunt waar ze op dat moment al zes jaar inzaten. Plots begon alles te keren. In 2012 klommen ze naar een 21e plaats en drie jaar later staan ze zelfs mooi op de derde plaats. Méér nog, in juni zullen de Rode Duivels naar alle waarschijnlijk ook over Argentinië springen.

De Argentijnen zullen de komende maanden punten kwijtspelen, omdat ze slecht enkele vriendschappelijke matchen spelen. In juni zullen de Rode Duivels over Messi en co springen naar de tweede plaats. Lang zal het waarschijnlijk niet duren, want op 11 juni start de Copa America. Het Zuid-Amerikaanse toernooi waar Argentinië, Colombia en Brazilië erg veel punten kunnen verzamelen.

Opmerkelijk is dat niet alleen Marc Wilmots voor de ommekeer gezorgd heeft. Toen Georges Leekens in 2010 bondscoach werd, begonnen de Rode Duivels aan hun opmars. Leekens trok de nationale ploeg uit een diepe put en Wilmots leidde de Rode Duivels naar de top.