Gent-coach ziet team alsmaar beter worden: Spelers beginnen mee te denken
Vanhaezebrouck looft de inbreng van Simon

Gent-coach ziet team alsmaar beter worden: "Spelers beginnen mee te denken"

01-04-2015 14:53

AA Gent start de Play-Offs als eerste achtervolger op Club Brugge. Dat is onverhoopte prestatie van de Buffalo's. De Gentenaren brachten voor de winterstop mooi voetbal op de mat, maar konden dat iets te weinig verzilveren in punten. De komst van Moses Simon veranderde veel in de Ghelamco Arena.

Hein Vanhaezebrouck analyseerde in Sport/Voetbalmagazine de prestaties van zijn team. De Gentse coach zag dat het geleverde werk voor de winterstop maar weinig vertaald werd in punten. "Onze prioriteit was Play-Off 1 halen. Dat werd geregeld herhaald, dat Play-Off 1 níét halen geen optie was. We kenden dus ook wel onze momenten van druk. Ons verhaal tot Nieuwjaar was: goed tot heel goed spel, maar te weinig efficiëntie; te moeilijk doelpunten maken en er te gemakkelijk incasseren."

De absolute smaakmaker in de Ghelamco Arena is ongetwijfeld Moses Simon. De 19-jarige Nigeriaan prikte sinds zijn komst in januari al zes doelpunten tegen de netten. De vleugelspits brengt dat tikkeltje meer in het elftal. "De komst van Moses Simon bracht extra finesse, zuiverheid en doeltreffendheid voorin en ook achterin zijn we secuurder geworden. Intussen schakelen we ook al heel makkelijk op verschillende tactische varianten over, omdat spelers beginnen mee te denken en de details almaar beter oppikken."