Ex-eersteklassers vallen als vliegen: weer een traditieclub in vieze papieren
Licentiecommissie lijkt weer slachtoffer te gaan maken

Ex-eersteklassers vallen als vliegen: weer een traditieclub in vieze papieren

01-04-2015 10:50

Ze werden opgericht in 1919, maar de kans is groot dat Eendracht Aalst zijn honderdste verjaardag niet in eerste klasse gaat kunnen vieren. In 2002 werd de traditieclub al gedwongen om te zakken naar derde klasse wegens financiële problemen, en die geschiedenis lijkt zich te gaan herhalen. Een karrenvracht medewerkers moeten al maanden op hun loon wachten.

Een licentie krijgen is dit seizoen bij veel tweedeklassers een moeilijke bevalling. De problemen van Antwerp zijn gekend en voer voor een soap, Racing Mechelen en Bergen gingen al voor de bijl. Zaventem heeft niet eens een licentie aangevraagd en zakt uit vrije wil naar derde (de ploeg staat sowieso laatste). Nu zijn er ook geruchten dat Aalst bij zijn tweede poging weer geen licentie gaat krijgen. In eerste zit kregen ze al geen licentie omdat ze geen stadion hebben geregeld om volgend seizoen in te voetballen, een euvel dat nog altijd niet is opgelost. Er is echter meer aan de hand.

De website van Aalst maakt gewag van een externe partner die had beloofd om de rekeningen te betalen, maar dat niet heeft gedaan. Het bestuur kan naar de rechtbank stappen, maar er moet een oplossing op korte termijn worden gevonden. Eind april moet er een licentie komen, anders zakken ze naar derde. Sporza-journalist Tom Boudeweel zag deze ontwikkeling van mijlenver aankomen. "Nogal logisch als je spelers en jeugdtrainers al maanden niet meer worden betaald,  #fail", klonk het nogal laconiek op Twitter.