Vandenbempt geeft vernietigende analyse over Duivels: Absolute non-prestatie
Analist is niet te spreken over Israel-België

Vandenbempt geeft vernietigende analyse over Duivels: "Absolute non-prestatie"

01-04-2015 10:35

België ging dinsdagavond met 0-1 winnen op het veld van Israël, maar het was wel bibberen in de tweede helft. Eind goed, al goed? Niet voor Peter Vandenbempt. De radiocommentator van Sporza heeft weinig begrip voor deze non-prestatie.

De eerste helft was nochtans lang niet slecht, geeft hij toe. "We zagen een sterke Hazard, De Bruyne zat meer in de match en Nainggolan die bevestigde. Israël aan de bal, dat was bepaald een drama. Maar dan moet ik wel zeggen dat ik de tweede helft van de Belgen een absolute non-prestatie vind. En niet ná de rode kaart voor Kompany, zoals men beweert, maar ook al daarvoor."

De nonchalance in de tweede helft was af en toe onthutsend: "Wat hakjes, balverlies, geen druk vooruit meer, een laag tempo... We zagen jongens als Hazard, De Bruyne en Fellaini uit de wedstrijd verdwijnen. Op die manier geef je je tegenstander, die aan de rust helemaal geen zelfvertrouwen meer had, moed en dat heeft België bijna bekocht met puntenverlies. Kompany pakt dan nog uit met een soort showdribbel en als hij de bal dan kwijt is, gaat hij met een gele kaart achter zijn naam op 70/80 meter van zijn eigen doel volstrekt overbodig aan zijn tegenstander hangen. Dan mag je achteraf toch een beetje nederig zijn, eerlijk gezegd."

Toch heeft Vandenbempt ook een opvallende verklaring voor het falen van de Duivels. "Ik heb de indruk dat deze groep uitgedaagd moet worden. De tegenstand in deze EK-voorrondepoule is te zwak. De Belgen steken daar eigenlijk bovenuit en dan krijg je een tweede helft zoals gisteren."