Kompany spreekt uitgebreid over rode kaart en prijst zijn ploegmaats
Hij werd iets na het uur van het veld gestuurd

Kompany spreekt uitgebreid over rode kaart en prijst zijn ploegmaats

01-04-2015 09:46

Van hero to zero heet dat dan. Vincent Kompany zorgde tegen Israël voor een belangrijke assist, maar in de tweede helft ging het spreekwoordelijke licht helemaal uit. De kapitein pakte een domme tweede gele kaart en mocht vroegtijdig gaan douchen.

Kompany sprak in een gesprek met Het Nieuwsblad over zijn tweede gele kaart. "Ik wilde me in een eerste fase van mijn tegenstander terugtrekken maar hij bleef aan me hangen. Daardoor kreeg ik de bal terug terwijl ik die eigenlijk niet wilde. Of het een onterechte rode kaart was? Dat moeten jullie zelf maar uitmaken. Ik kan alleen maar zeggen dat ik in twee interlands twee fouten maakte. En er telkens geel voor kreeg."

Door de rode kaart kreeg Israël weer hoop, maar de thuisploeg slaagde er niet in om te scoren. "Deze keer had ik vertrouwen in de teammaats dat ze de nul zouden houden. Ook in een jongen als Jason Denayer die perfect weet wat zijn taken zijn en het uitstekend gedaan heeft. Deze ploeg is geduldig en is niet zo snel uit zijn lood te slaan. We kunnen op veel verschillende manieren een resultaat halen, we kunnen zoveel uitdagingen overwinnen. Dat was deze keer niet anders."