Analist zag de bui al hangen: Het is erg dat je het zo kon zien aankomen
Nederlandse analist is hard voor Rode Duivel

Analist zag de bui al hangen: "Het is erg dat je het zo kon zien aankomen"

31-03-2015 23:45

Israël - België. Wat een makkelijke wedstrijd leek te gaan worden, kreeg dinsdagavond een totaal andere wending, nadat kapitein Vincent Kompany op het uur net iets te gretig in duel ging en een tweede gele kaart te zien kreeg van de scheidsrechter.

Niet iedereen was het eens met die beslissing van de scheidsrechter, zeker omdat de eerste gele kaart voor Kompany ook al zeer licht was geweest, maar analist Jan Mulder was na de wedstrijd duidelijk: "Wat hem overkomt, is een gebrek aan concentratie. Als je er met je gedachten bij bent, dan gebeurt je dat niet, zeker niet bij een routinier. Hij gedraagt zich als een beginneling."

Maar Mulder legt de schuld niet alleen bij Kompany. De Rode Duivels speelden, zeker in de tweede helft, veel te hautain. "Het is erg dat je het zo kan zien aankomen", zegt de Nederlandse analist. "Die zelfgenoegzame houding is zo voorspelbaar. Dat stilstaande voetbal wordt altijd bestraft. Die mentaliteit zie je ook vaak bij het Turkse elftal. Als ze 2-0 of 3-0 voorstaan, denken ze dat ze de beste ter wereld zijn", hekelt Mulder de arrogante houding van de Duivels.