Ik vond dat Eden wat vermoeid was omdat hij niet meer achter zijn man liep
Bondscoach spreekt zich uit

"Ik vond dat Eden wat vermoeid was omdat hij niet meer achter zijn man liep"

31-03-2015 23:36

Voetbal is en blijft een sport vol verrassingen. Wat op papier een makkelijke overwinning moest worden voor de Rode Duivels, draaide dinsdagavond uit op een felbevochten en uiterst moeizame zege.

Desondanks stond na de match een tevreden Marc Wilmots de media te woord. "Als je de manier bekijkt waarop we gevochten hebben om deze drie punten te pakken, tegen een rechtstreekse concurrent, dan moet je tevreden zijn. We gaan tevreden naar huis. De 6 op 6 is wat iedereen vroeg en ik doe mijn hoed af voor het karakter dat mijn spelers toonden", was de bondscoach trots op de mentaliteit van zijn spelers.

Minder trots was Wilmots over de tweede helft van de Belgen. "We zijn toen slap begonnen en hebben onszelf in de problemen gebracht, zeker met het rood voor Kompany. Voor de rust waren we nochtans indrukwekkend en dominant. We spelen nu blijkbaar ook buitenshuis tegen een muur, maar creëerden toch vijg open kansen en kwamen achterin nooit in de problemen. Bij de rust zei ik dan ook dat ze niet in slaap mochte vallen. Maar jammer genoeg gebeurde dat toch."

Eveneens minder trots was de bondscoach op zijn sterspeler, Eden Hazard. Die werd op het uur naar de kant gehaald voor Nacer Chadli. "Ik vond dat Eden wat vermoeid was omdat hij niet meer achter zijn man liep en daarom bracht ik een frisse speler met Chadli. Jammer genoeg krijgt Kompany meteen daarna rood en belandden we in een moeilijke situatie. Gelukkig hebben we kunnen standhouden", aldus Wilmots.