Rode Duivel beseft: Misschien kwamen we iets te slaperig uit de kleedkamer
Ook Duivels zelf verrast over slechte tweede helft

Rode Duivel beseft: "Misschien kwamen we iets te slaperig uit de kleedkamer"

31-03-2015 23:23

De Rode Duivels wonnen dinsdagavond hun EK-kwalificatiewedstrijd tegen Israël, maar de zege kwam er niet zonder slag of stoot. Na een afschuwelijk slechte tweede helft mochten de Duivels doelman Thibaut Courtois dankbaar zijn voor de drie punten.

Courtois werd dan ook na afloop verkozen tot man van de match. Zelf had de doelman ook niet verwacht dat hij zoveel werk zou krijgen. "Als je de eerste helft ziet, dan verwacht je zoiets niet in de tweede helft. Maar je ziet het soms aankomen. Israël is geen slechte ploeg ondanks hun paniek aan de bal van de eerste helft", gaf Courtois achteraf toe aan Sporza.

De Belgen hadden de match volledig onder controle in de eerste helft, maar gaven die controle uiteindelijk volledig uit handen. "Misschien kwamen we wel te slaperig uit de kleedkamer. De trainer had ons tijdens de rust nochtans gewaarschuwd dat we het tempo hoog moesten houden. Na de rode kaart en de inbreng van Refaelov werd het warmer. Het was een moeilijke tweede helft, maar we zijn blij met de drie punten", aldus een opgeluchte Courtois.