Rode Duivel hard: Die rode kaart? Het was een beetje dom van hem
Kritiek op Kompany

Rode Duivel hard: "Die rode kaart? Het was een beetje dom van hem"

31-03-2015 23:09

Beglië won dinsdagavond zijn EK-kwalificatiewedstrijd, maar het kostte de Rode Duivels bloed, zweet en tranen. Zeker na de uitsluiting van kapitein Vincent Kompany was het bij de Belgen alle hens aan dek.

Draaischijf Kevin De Bruyne stelde na de match de Duivels in de tweede helft te diep terugzakten. "We hebben te weinig druk op de bal gezet", verklaarde de middenvelder aan de micro's van Sporza. "Ik denk dat hun middenveld te veel kon spelen in de tweede helft. De eerste helft hadden we dat perfect onder controle. Toen kregen zij geen enkele kans, denk ik. Die rode kaart helpt er natuurlijk niet op."

Dat Kompany van het veld werd gestuurd deed de Duivels inderdaad geen goed, maar dankzij een goede organisatie behielden De Bruyne en co hun voorsprong. "Na de rode kaart hebben we heel compact gespeeld. Ik denk niet dat Courtois zoveel ballen heeft moeten pakken. Voor mij verliep het wel goed in de eerste helft. Die rode kaart? Het was een beetje dom van hem. Het was nog ver voor hen. Het was niet echt een counter."

Ondanks de mindere prestatie is De Bruyne toch tevreden over de wedstrijd. "We hebben het onszelf moeilijk gemaakt, dat klopt, maar dat maakt niet uit. Op het einde hebben we gewonnen. Ook al moeten we eruit leren, we hebben zes op zes gepakt. We hebben de eerste helft goed gespeeld en veel karakter getoond en dat is het belangrijkste", aldus de middenvelder.