Belgische toptransfer op til? Hij tekent voor vier seizoenen bij Standard
Standard mag binnenkort een topper verwelkomen

Belgische toptransfer op til? "Hij tekent voor vier seizoenen bij Standard"

30-03-2015 11:53

Het gerucht deed al langer de ronde, maar volgens de Franse sportkrant L'Equipe moeten er nog wat futuliteiten worden geregeld. Vanaf volgend seizoen is de Belgische Fransman Anthony Knockaert een Standardspeler. De winger van Leicester City zit daar op een dood spoor en wil de Premier League inruilen voor een competitie waar hij meer potten breekt.

Knockaert heeft ook de Belgische nationaliteit, maar heeft nooit echt interesse getoond in de Rode Duivels: hij speelde wel bij de U21 van Frankrijk. In 2012 haalde Leicester hem weg bij Guingamp, aanvankelijk speelde hij ook in Engeland sterk. Hij verteerde de promotie van Leicester naar de Premier League echter niet zo goed en komt nu nauwelijks aan spelen toe. Standard kijkt uit zijn doppen en wil toeslaan.

Bij Standard wil niemand iets zeggen over de mogelijke transfer, maar de Franse pers lijkt zeker van zijn stuk: Knockaert zal binnenkort een contract voor vier seizoenen tekenen bij de Rouches. De snelle, dribbelvaardige flankaanvaller met een neus voor goals wordt de eerste grote zomertransfer in Luik. Duur zal hij evenwel niet zijn. Knockaert heeft een aflopend contract dat uiteraard niet verlengd zal worden, Standard kan hem 'gratis' oppikken.