Grote naam gaat volop voor Clubdoelman (maar wil hij reservekeeper worden?)
Ryan zou weinig speelkansen krijgen in zijn eerste seizoen

Grote naam gaat volop voor Clubdoelman (maar wil hij reservekeeper worden?)

29-03-2015 08:06

Moet Club Brugge voor volgend seizoen aan een nieuwe keeper denken? De kans bestaat, want het Engelse Liverpool wil hem heel graag hebben. Het is te zeggen, heel graag...nu ze hun échte transfertarget hebben laten schieten.

Het Britse Express denkt het fijne te weten van het transferbeleid bij Liverpool. Blijkbaar zou de eerste keuze Norberto Neto van Fiorentina zijn, maar de Braziliaanse doelma, tekende naar verluidt al een contract van vier seizoenen bij Juventus. De 26-jarige doelman was dan ook een buitenkansje: zijn contract liep deze zomer af.

Dat geldt niet voor Mathew Ryan, die een afkoopclausule van acht miljoen euro in zijn contract heeft laten opnemen. Niet veel geld voor een Engelse ploeg, maar hou in gedachten dat hij de vervanger moet zijn van landgenoot Brad Jones. Die speelde de laatste jaren nauwelijks een wedstrijd als tweede keeper, Simon Mignolet mocht behalve tijdens zijn korte dipje altijd spelen. Wacht ook Ryan een plaats in de schaduw als Mignolet niet vertrekt? Voor de eergierige Australiër, die dit seizoen al de Beker én de Asia Cup won, zal dat een grote aanpassing zijn die niet te lang moet blijven duren.