Cyprioot zot van Rode Duivels: Eén van sterkste teams in de wereld
Coach van Cyprus zag groot verschil in kwaliteit

Cyprioot zot van Rode Duivels: "Eén van sterkste teams in de wereld"

29-03-2015 07:02

Charalambos Christodoulou heeft zaterdag geen al te fijne avond gehad. De coach van Cyprus zag zijn ploeg nooit in de wedstrijd komen en met 5-0 verliezen van een uitstekend België. De trainer zocht geen excuses en prees vooral de tegenstander.

Christodoulou was zeer onder de indruk van de Rode Duivels, veel meer dan over de makke prestatie van zijn eigen ploeg. "We verloren vandaag van een superieure tegenstander. België heeft één van de sterkste teams ter wereld en was heel goed. Wij sukkelden met te veel afwezigen en hadden een heel moeilijke avond", meldt hij in De Morgen. Dat laatste is niet overdreven, want Cyprus moest spelen met een veredelde B-ploeg. De aanval, de verdediging, de keeper: het was bijna allemaal tweede keus of erger.

Toch hoopt Cyprus nog altijd stiekem op het EK, ze hebben tenslotte nog altijd maar twee minder punten minder dan België. "We wisten op voorhand dat het bijzonder moeilijk zou zijn om hier iets te komen rapen en moeten deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten. We moeten ons vanaf nu op onze volgende wedstrijden in deze EK-voorronde focussen. Daarna weten we welke rol we nog kunnen spelen in deze groep".